Kvačka unikat

Lidija Gergek
Pričetek s kvačkanimi all starkami

Lidija Gergek pod znamko Kvačka-Unikat je začela z kvačkanimi all starkami ob rojstvu vnukinje. 

Na šivanje je prešla on nakupu čudovitega ponča iz pletenine, ki pa ni bil v njeni barvi, vendar je bil čudovit. Nekajkrat ga je posodila prijateljici za posebno priložnost, sama ga pa nikoli ni oblekla. Saj je bil v beli barvi, ki pa kaj dosti ne skrije, če je ženska močnejše postave.

Prišla je na idejo, da ga lahko sama zašije v poljubni barvi in doda nekaj unikatnosti.

Pončo je dodatek, ki popestri lahko stil ženske, saj se ga nosi športno kot tudi elegantno, na elegantne hlače ali na kavbojke. Idealen za močnejše postave, saj skrije tisto, kar ženske želijo skriti.

So različne dolžine, eni so pošiti z nakvačkano vrvico, eni prešiti z zunanjim šivom, kar naredi izdelek unikaten. Letni pončo se nosi celo leto, pozimi pod plaščem kot šal, zimski pončo pa iz različnih pletenin ali umetnega krzna, je idealen za letne prehode, pozimi čez jakno, da vas dodatno greje v mrazu.

Krila so idealna tudi za močnejše postave, saj so rezana od boka navzdol v plasteh različnega blaga, v pasu pa je jersay, ki stisne trebušček in zopet skrije tisto, kar ženske tako rade skrijejo.

So krila z ročno narisanim drevesom z srebrno tekstilno barvo, na njem je cca 60 ročno našitih gumbov v različnih kombinacijah.

Druga krila so z kravatami, ki zopet naredi krilo unikatno, zraven se lahko dobi kravato za spremljevalca, da sta oba v kombinaciji.

Tretja krila so posebej topla za zimo. Kuhana volna v kombinaciji z tekstilnim neoprenom, nekatera pošita z kvačkano vrvico.

Zraven so lahko kot dodatek nadrokavičke iz kuhane volne, ki so same zelo tople ali pa se spodaj dodajo še rokavice.

Četrta krila so iz plasti različnega jeansa, pošita z krogi različnih barv tila, ki daje različne odtenke.

Dvojni šali se dvakrat ovijejo okrog vratu in so sestavljeni iz različnih odtenkov pletenin in jersaya, tako da se ga lahko obrača po želji.

Uživa pri izbiri blaga in sestavljanju, zato so vsi izdelki iz več vrst blaga, razbijejo monotonost in da unikatnost.