Čarovnije narave

Simona Večko
Veselje do rastlin, zelišč in njihove uporabe

Že kot deklica sem rada nabirala zelišča in dišavnice, raziskovala njihove pestre vonje, jim dodajala vodo ter iz njih kuhala čarobne zvarke. Znanje o zeliščih, njihovi uporabi in koristih sem dobila v svoji družini, saj sem že kot otrok na dedkovem »gangu« spoznavala zelišča, s katerimi je ljudem lajšal težave, z mešanicami čajev pa razveseljeval svojih 12 otrok in še več vnukov.

Veselje do rastlin, zelišč in njihove uporabe v vsakdanjem življenju sem podedovala tudi po mami. Korak za korakom sem začela izdelovati naravno kozmetiko, najprej zase in svoje bližnje, nato pa sem se zaradi dobrih odzivov odločila, da svoje izdelke pod imenom Čarovnije narave ponudim trgu.

Naravna mila iz kakavovega ali kokosovega masla, oljčnega, arganovega, jojobinega, avokadovega olja ali olja pšeničnih kalčkov izdelujem ročno, tradicionalno, po hladnem postopku, brez konzervansov, umetnih barvil in kemikalij. Dodajam jim posušene cvetove ognjiča ali vrtnic, delčke čokolade, glino, algo spirulina, cimetov prah. Moja mila so nežna in koži prijazna.

Ljubitelje naravne kozmetike razveseljujem še z dišečimi kopalnimi solmi, masažnimi ploščicami, masažnimi svečkami iz sojinega in palmovega voska, zeliščnimi mazili ter zeliščno-vitaminskimi balzami za ustnice, šamponi, kremami, dezodoranti… Znanje redno izpopolnjujem na tečajih, s pomočjo literature, z delavnicami ter izkušnjami starejših.